Потребителите пият повече "здравословни" напитки. Защо?

• 600-700 МИЛИОНА Души СТРАДАТ ОТ ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, СТРУВАЩИ ПОВЕЧЕ ОТ 231 МИЛИАРДА ДОЛАРА СПОРЕД СЗО ЗА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ.
• Диабетът все още нараства с тревожна скорост по целия свят. Понастоящем се смята, че над 370 милиона души имат диабет.

• Сърдечните заболявания се увеличават драстично последните 15г.

7% от мъжете над 18 години и 4,2% от жените над 18 години съобщават, че имат сърдечно заболяване през 2019 г. Приблизително 6950000 умират от сърдечно заболяване всяка година.

• Covid-19 и други заразни болести продължават да застрашават нашето здраве в обозримо бъдеще, увеличавайки смъртността и здравословните усложнения за няколко години след това.

• Повече хора споделят, че са самотни, депресирани или тревожни и смятат психичното си здраве за основна грижа за здравето. Смята се, че около 20% от американците имат психично заболяване. И това са отчетените резултати.

• Според Асоциацията на Алцхаймер повече от 26 милиона живеят с Алцхаймер. До 2050 г. този брой се очаква да нарасне до близо 130 милиона.

ВЪПРЕКИ ЧЕ СТАТИСТИКАТА Е ТРЕВОЖНА, ПОВЕЧЕ ХОРА СТАВАТ ВСЕ ПО-ОСЪЗНАТИ, ЧЕ НАШИЯТ ИЗБОР НА ХРАНА И НАПИТКИ ИМАТ ЗНАЧИТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ НАШЕТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ.
АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО-ДЪЛГО И ЗДРАВОСЛОВНО И ИМАТЕ ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ, ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КАКВО ВЛАГАТЕ В ТЯЛОТО СИ.
А КОМБУЧА?
От хиляди години хората са консумирали комбуча като тоник за здраве.

Комбуча е наречена „еликсирът на безсмъртието“, което предполага изобилие от ползи за здравето.

Нека да разгледаме по-отблизо...

Някои хора пият комбуча заради уникалния й вкус, други заради начина, по който ги кара да се чувстват, а трети я пият заради предполагаемите ползи за здравето.

Нека да разгледаме...

магазин

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЕНЕТО НА КОМБУЧА?

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЕНЕТО НА КОМБУЧА?

Преди охлаждането, ферментацията е била един от основните начини за консервиране на храната. Други начини включват опушване, сушене, осоляване и ецване.

Ферментиралите храни се консумират, за да се увеличи количеството на полезните органични киселини, витамини и минерали в храната, за да се поддържа и подобри правилното храносмилане. Бактериите, присъстващи при ферментацията, помагат за предварителното смилане на храната, което ви улеснява да я смилате, когато попадне в храносмилателната ви система.

Изобилие от нови изследвания свързват консумацията на ферментирали храни, включително комбуча и воден кефир, с цялостно подобрено здраве на тялото и мозъка.

Има много нови книги и доклади за научни изследвания, обсъждащи това изследване. Моля, не се колебайте да се свържете с мен за препоръки или да следвате нашите социални медии или да се присъедините към нашия имейл списък, за да получавате препоръки.

2. ЗДРАВЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

Вероятно причина номер 1, поради която повечето хора пият комбуча, е да подобрят храносмилането.

Много клиенти съобщават, че са по-редовни с изхожданията си, когато консумират нашата комбуча всеки ден.

Клиентите също съобщават, че изпитват по-малко храносмилателни разстройства.

От това, което знаем в научните изследвания, повечето от храносмилателните ползи от комбуча идват от органичните киселини и витамини, които се произвеждат от процеса на ферментация.

GUT2BE комбуча съдържа повече органични киселини и витамини от много други марки тъй-като преминава пълен цикъл на ферментация.

как? Варим нашата комбуча много по-дълго, оставяйки повече време за развитието на тези киселини.

Други ползи от комбуча, докладвани в изследването, идват от антиоксидантите и съединенията, открити в чаените листа - основната съставка на комбуча.

Ползи от чая и Ползи от Комбуча

3. КОМБУЧАТА МОЖЕ ДА Е С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЗАХАР И КАЛОРИИ

Kombucha може да има ниско съдържание на захар и калории, но трябва да прочетете етикета.

Gut2Be комбуча е с ниско съдържание на захар и калории.

Gut2Be комбуча използва само органична захар.

Gut2Be комбуча не използва никакви изкуствени подсладители.

Gut2Be комбуча използва само истинска захар, защото има по-добър вкус.

Скорошни научни изследвания,показват, че дори ако използвате изкуствен подсладител или алтернативен подсладител като алулоза или еритритол,засяга панкреаса и инсулиновата реакция по същия начин, защото мозъкът ви мисли, че консумира захар, а панкреасът произвежда инсулин.

4. АНТИОКСИДАНТИ

Повечето комбуча се правят от ферментирал зелен и/или черен чай, който е богат на полифеноли, които са вид антиоксидант.

Антиоксидантите помагат за предотвратяване или спиране на увреждането на клетките, причинено от оксиданти.

5. ОРГАНИЧНИ КИСЕЛИНИ

Gut2Be Kombucha е богата на различни органични киселини, които могат да помогнат на тялото ви да поддържа здрава функция на черния дроб и бъбреците.

Общите полезни киселини, които могат да бъдат включени, включват: оцетна киселина, глюконова киселина, глюкаронова киселина, ябълчена киселина, млечна киселина, оксалова киселина и нуклеинова киселина.

Редовно се провеждат и публикуват повече изследвания относно органичните киселини, тъй като все повече хора се интересуват от комбуча.

Отново, няколко полезни киселини могат или не могат да присъстват в други марки комбуча. Всичко зависи от това какви съставки се ферментират и колко време ферментират, както и от каква култура е направена комбуча.

Gut2Be Комбуча се вари по-дълго, за да създаде повече киселини и по-голямо разнообразие от полезни киселини.

6. БЕЗ ГЛУТЕН
Gut2Be Kombucha не съдържа глутен. Повечето други комбуча са склонни да не съдържат глутен, но винаги трябва да проверявате етикета, за да сте сигурни. Има някои нови бири от комбуча, които може да съдържат глутен.

7. ВЕГАН

Gut2Be Kombucha е веган.

Друга комбуча може или не може да бъде. Винаги проверявайте етикета, за да сте сигурни.

8. ВИТАМИНИ Б

Gut2Be Kombucha съдържа витамини от група Б.

Нашите витамини B идват от клетките на дрождите, присъстващи в комбуча. Колко витамини Б действително има в бутилката зависи от използваните съставки.

9. ПОЛЗИ ОТ ЧАЯ И ДРУГИ СЪСТАВКИ

Тъй като комбуча се прави предимно от чай, комбуча има полезните свойства на различните чайове, плодове, зеленчуци, билки и подправки, които съставляват комбуча, включително суперхрани като бъз, боровинки, джинджифил, куркума и др.

10. БИОНАЛИЧНОСТ

Процесът на ферментация може да направи естествено срещащите се хранителни вещества по-бионалични, което означава, че хранителните вещества са по-способни да бъдат усвоени и използвани от клетките в тялото ви, вместо просто да „преминават“.

Бионаличността е едно от основните предимства на консумацията на ферментирали храни.

11. Драстично намаляване чуството на ГЛАД ЗА ЗАХАР и АЛКОХОЛ

Много клиенти твърдят, че редовното пиене на комбуча им помага да намалят желанието си за захар и/или алкохол.

ЧЕСТИТО!

Ако сте стигнали дотук, предполагам, че се интересувате много от вашето здраве, от ползите за здравето от комбуча и как да постигнете максимални резултати.

Ако имате някакви въпроси или коментари, или ново изследване, което бихте искали да обмисля да добавя към тази статия, моля, свържете се с мен.

Благодаря!

Наздраве за твое здраве!

Гери, основател и пивовар в Gut2Be Комбуча

магазин