Идеята да създадем Gut2Be комбуча се роди много спонтанно. Като истински ценители на здравословния начин на живот и тенденциите в поддържането на балансирано тяло, комбуча беше ежедневна част от нас и нашия хладилник, винаги следвахме оригиналната рецепта, опитвахме различни вкусове какво ли не. Виждайки месец след месец отражението в тялото и общото усещане за лекота и свежест, което напитката ни донесе, решихме да споделим с приятели и семейство нашето домашно производство и получените отзиви винаги бяха положителни и окуражаващи, което ни даде увереност.че създадохме напитка, която наистина може да бъде полезна без допълнителна обработка и добавяне на изкуствени подобрители.

Както споменах по-горе, започвайки от малки тестове в нашата кухня, идеята за създаване на собствена работилница дойде бързо, за да произвеждаме нашата семейна напитка по оригинална рецепта. Имаме голяма работна база, където се извършва както отлежаването на напитката,така и нейното пакетиране. Имаме късмета да работим с една от най-добрите американски машини за Кенинг в индустрията и можем да предложим качество от световна класа.

Като истински почитатели на органичните продукти, ние решихме да предложим на пазара и нашите клиенти напитка, която не е създадена в големи количества с цел максимални продажби. Правим партиди в малки количества, следваме оригиналната рецепта и подхождаме към всеки детайл с изключително внимание.

Комбуча културите, които са отговорни за създаването на крайната комбуча напитка, са на почит в нашата работилница. Щастливи сме, че с течение на времето успяхме да отгледаме здрави и красиви култури SCOBY, които са чудесни за започване на домашно производство. Поддържаме отделни хотели с капацитет от 1000 броя като повече от 900 до сега са намерили своя нов собственик Интересен факт е, че културите SCOBY са богати на важни хранителни вещества и микроелементи и затова голяма част от гъбите комбуча, които се образуват по време на нашето производство, по-късно се даряват на местни фермери за създаване на качествен биологичен тор.