Възможно ли е да се пие твърде много комбуча?

Възможно ли е да се пие твърде много комбуча?

След като сте научили за ползите от комбуча за здравето, може би сте готови да изпиете бутилка Gut2Be на закуска, обяд или вечеря. Знаем, че е изкушаващо, но преди да отворите втората бутилка, е важно да се съобразите с това как се чувства тялото ви - и да следвате интуицията си!

Комбуча е достойно допълнение към ежедневието ви, но има изкуството да допълва пълноценно всяка една диета. Ако се опитвате да се възползвате от добрите свойства на комбуча, е необходимо да се съобразявате с тялото си.

Прочетете нататък, за да научите колко комбуча е твърде много. Освен това ще получите и някои бонус съвети за малки промени в диетата си, за да поддържате здравето на червата си и най-важното - да се чувствате най-добре.

Можете ли да пиете твърде много комбуча?

Вероятно се изкушавате да пиете комбуча 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата - защото веднъж опитали я, е трудно да не я пожелаете. Комбуча, както и всички ферментирали храни, съдържа пробиотици и здравословни киселини, които поддържат стомашната флора щастлива. Въпреки това, както всяко друго нещо, най-добре е да консумирате комбуча в умерени количества.

Краткият отговор на този въпрос: границата на комбучата при всеки е различна!  Препоръчваме ви да се вслушвате в тялото си, за да разберете от какво се нуждае и какво желае - независимо дали това е комбуча, зеленчуци или обикновена чаша вода.

Колко често трябва да пиете комбуча?

Колко комбуча трябва да пиете може да зависи от много фактори:

Вашият организъм и това как се чувствате след употребата и.

Истинска ли е комбучата която пиете?

Колко редовно я консумирате

Пиете ли редовно комбуча?

От колко скоро пиете комбуча?

Няма определена "доза" за комбуча, защото комбуча не е лекарство или добавка - тя е храна! Освен това не всяка комбуча е еднаква. Начинът, по който комбуча ферментира, е фундаментално свързан с вкуса, ползите и ефекта на състава и  като това със сигурност ще повлияе на начина, по който се чувствате! Няма "прекалено" количество комбуча, което можете да изпиете - но може да има прекалено количество за Вас - така че се настройте към тази напитка постепенно! 


Доброто правило е да пиете такова количество комбуча, което ви кара да се чувствате добре! Ако сте начинаещи в консумирането на комбуча, започнете с малки количества. Не е необходимо да изгълтате цялата бутилка Gut2Be  наведнъж, въпреки че разбираме изкушението. Вместо това опитайте от 4 до 8 глътки и вижте как ще се почувствате. Винаги можете да запазите част от бутилката с комбуча за по-късно - тя остава вкусна дори след отваряне.

Правете малки стъпки

Ако сте новак в консумирането на комбуча, препоръчваме ви да започнете с малки количества комбуча. Идеята тук е да дадете на червата си известно време, за да разчупят леда с всички нови приятелски бактерии! 

Въпреки че комбуча съдържа пробиотици и здравословни киселини, които имат ползи за здравето на червата, тя не може да свърши цялата работа сама. Комбуча ще бъде максимално пълноценна, когато се консумира с много други здравословни, пълноценни храни, които също поддържат оптималното здраве на червата.

Не забравяйте пребиотиците

Във и върху тялото ви има трилиони бактерии, които са от съществено значение за това да сте живи! Тези бактерии трябва да останат в равновесие.

Един от начините да ги подпомогнете е да консумирате пробиотици (бактерии, за които е доказано, че имат положителен ефект върху здравето, когато се консумират). Пребиотиците са като храна за пробиотиците и местните бактерии, които живеят в червата ви. 

Пребиотиците са специализирани растителни фибри, които хранят както пробиотиците, така и местните бактерии в организма ви. Те могат да бъдат открити в повечето зеленчуци, плодове и други полезни храни с високо съдържание на фибри. Един от признаците за пребиотична храна е, че тя съдържа повече сложни въглехидрати, т.е. фибри и нишесте. 

Пребиотиците преминават през храносмилателната ви система и хранят всички онези добри бактерии! Без значение колко комбуча пиете на ден, определено искате да си осигурите пребиотици (както и много други важни хранителни вещества!) 

Бъдете активни

Всички знаем, че упражненията са полезни, но знаете ли, че физическата активност е свързана дори със здравето на червата? Хората, които са по-активни, имат по-активни и балансирани черва! 

Това не означава, че трябва да сте фитнес плъх. Можете да поддържате здравето на червата, като сте активни по много начини: правите ежедневни сутрешни разходки, посещавате студио за йога, практикувате осъзнатост или медитация или се занимавате с всякаква форма на физическа активност, която обичате! Ако работите от вкъщи, полагайте усилия да правите почивки, за да раздвижите тялото си. С течение на времето заседяването може да бъде вредно, така че направете всичко възможно да се раздвижвате поне веднъж дневно!

Следвайте стомаха си

"Правилното" количество комбуча зависи от това как се чувства тялото ви! За да се възползвате от истинската сила на пробиотиците, препоръчваме да въведете други здравословни практики в ежедневието си. Комбуча не може да свърши цялата тежка работа - въпросът е в баланса. Вие определяте какво означава за вас здравето и щастието, независимо дали това е ходене на йога или пълноценен 8-часов сън.

Gut2Be покрива частта с полезния прием на полезни бактерии! Нашият прост процес на ферментация създава красива напитка, пълна с пробиотици и детоксикиращи киселини. 

Ако искате да започнете с малки количества, опитайте няколко от най-популярните ни вкусове: Прасковена Мелба, Ананас и Джинджифил, както и Натурална Комбуча със Синя Спирулина! Насладете се на приятния кисело сладък вкус.

Назад към блога

Оставяне на коментар