Ползи от Комбучата и смесването и с алкохол

Ползи от Комбучата и смесването и с алкохол - GUT2BE Комбуча

Светът на крафт коктейлите е свидетел на вълнуващ скок в иновациите, отчасти благодарение на миксолозите, които експериментират с различни продукти. Един такъв си проправя път в пейзажа на миксологията това е комбучата. Комбуча коктейлите предлагат нов и вълнуващ елемент на сцената на алкохолните коктейли. За ентусиастите, които търсят освежаващ елемент към класическите си напитки, смесването на комбуча и водка може да бъде интригуваща опция. Това обаче повдига някои критични въпроси. Дали миксът е просто прищявка или има нещо повече? И което е важно, могат ли живите култури в комбуча да оцелеят, когато се смесят с алкохол като водка? Ето всичко, което трябва да знаете.


Купете Gut2be Kombucha онлайн сега.

Вкусова съвместимост


Kombucha е ферментирал чай, който може да се похвали с тръпчив, леко кисел профил. Съчетава се изключително добре с различни видове алкохол, включително джин, водка и всичко по-силно алкохолно. Естествената, ферментирала сложност на комбуча може да подобри меките и богати вкусове на водката. Независимо дали става въпрос за комбуча с вкус на горски плодове, балансираща сладостта на водка, или вариант със синя спирулина, добавящ морски щрих, потенциалът за иновации във вкуса е огромен.

Съдържание на алкохол и пробиотици


Докато Комбуча съдържа следи от алкохол, обикновено около 0,2%, като страничен продукт от нейната ферментация, комбинирането й с водка, която обикновено има около 40%, повишава съдържанието на алкохол. И така, какво се случва с онези живи култури, които правят комбуча известна със своите ползи за здравето?

Жизнеспособност на живите култури


Алкохолът, особено във високи концентрации има антимикробни свойства.Това означава, че смесването на комбуча с водка потенциално може да убие пробиотиците. Въпреки това фактори като разреждането на алкохола и времето на излагане позволяват на много от пробиотичните щамове да оцелеят. Има само едно НО, коктейлът да се консумира малко след смесването до 15-20 минути, като се допуска възможността някои бактерии да оцелеят в алкохолната среда и да останат жизнеспособни в храносмилателната ви система.

Последици за здравето


Нека бъдем ясни: комбуча има научни доказани ползи за здравето, но когато я смесите с алкохол, не бива да смятате сместа за изцяло здравословен еликсир. Алкохолът е вреден за стомашната флора,обаче пробиотичните ползи от комбучата в коктейлът ви със сигурност намаляват вредите за червата ви и имунната система. Така че, коктейлът комбуча-водка освен приятно изживяване, оказва полезно влияние върху организма като ограничава вредите върху тялото ви от алкохола и според много ненаучни изследвания намалява и драстично махмурлука при прием на комбуча с алкохол.

Назад към блога

Оставяне на коментар