Представяме ви - GUT2BE комбуча с колаген

Представяме ви - GUT2BE комбуча с колаген - GUT2BE Комбуча

През последните години колагенът е на водеща позиция на уелнес сцената, като бързо се превърна в една от най-обсъжданите и желани добавки. Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и е доказано, че подобрява еластичността на кожата, здравината на ставите, растежа на косата и др. Водейки се от всички здравословни тенденции и ние се вдъхновихме да създадем колагенова напитка, която е освежаваща, засищаща и същевременно на базата на комбуча напитка.


Какво е колаген?

Колагенът е естествено срещащ се протеин, който действа като градивен елемент в тялото. Въпреки, че колагенът е най-често срещаният протеин в човешкото тяло, ние естествено спирате да го произвеждаме в средата на 20-те си години и продължаваме да губим около 1 процент от колагена си всяка година. Допълнителнителното влияние  на околната среда, като увреждане от слънцето, тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, липса на сън и физическа активност, могат да допринесат за загубата на колаген. Този спад засяга най-вече еластичността на кожата – колагенът съставлява 70% до 80% от вашата кожа – здравината на ставите, лигавицата на червата и др.


Накратко, тялото ви разчита на този протеин, за да остане силно и здраво, така че е важно да попълните загубата чрез ежедневна консумация на колаген. Нека разгледаме едни от основните ползи за тялото при прием на колаген



Еластичност на кожата

Най-известната полза от добавките с колаген е поддържането на здрава и красива кожа. Тъй като колагенът е преобладаващ компонент на дермата(основата на кожата) допълнителният прием на колаген помага да поддържате кожата си плътна, хидратирана и стегната с напредване на възрастта. 


Здраве на косата

През последните години добавките с колаген бяха рекламирани заради доказаната  им способност да подпомагат еластичността на кожата и да ползите им против стареене, както и увеличаването на растежа и здравината на косата. Колагеновите пептиди в GUT2BE комбуча осигуряват влага в кожата и скалпа, което създава гостоприемна среда за по-здрав растеж на косата. Това води до по-силни космени фоликули, и подхранва космената луковица.


Костна минерална плътност

Въпреки че не е толкова известно, доказателствата показват, че добавката на колаген може да облекчи болката и дискомфорта в ставите. Проучване от 2018 г. сред жени в менопауза показа, че поглъщането на колагенови пептиди значително повишава костната минерална плътност както в лумбалния гръбнак, така и в шийката на бедрената кост. От 19-те аминокиселини в колагена, хидроксипролинът е доказано полезен за възстановяването на костите, което допринася за общата здравина на костите ви с напредване на възрастта.


Сила на ноктите

Колагенът е един от основните протеини, открити в легълцата на ноктите. Без достатъчно производство на колаген ноктите често стават слаби, чупливи и са склонни към счупване. Аминопротеинът аргинин, намиращ се в колагеновите пептиди, съдържа азотен оксид, който подхранва нокътното легло и насърчава здравето и растежа. Данните от 24-седмично проучване показват, че ежедневното поглъщане на колагенови пептиди може да увеличи растежа на ноктите и да намали появата на чупливи такива


Подобряване на храносмилането

Световни проучвания показват, че допълването на диетата ви с 20 грама колагенови пептиди намалява подуването на корема и подобрява храносмилателните симптоми при иначе здрави възрастни жени при липса на каквато и да е друга диета или намеса в начина на живот. Колагеновите пептиди съдържат големи количества аминокиселини, по-специално глицин и пролин, които възстановяват и укрепват тъканта, покриваща храносмилателния тракт.


В скорошен експеримент беше показано, че колагенът спира дисфункцията на чревната бариера при възпалителен in vitro режим и спомогна за модулирането на възпалителните компоненти. Заедно данните сочат, че колагенът може да поддържа целостта на клетките, покриващи червата ви.


Какво трябва и какво не трябва да се прави с колагена


Онлайн пространството, както и магазините за козметика и лична грижа са заляти от продукти промотиращи съдържание на колаген от типа кремове за лице, лосиони за тяло и подобни. Учените предупреждават че продуктите за локално действие, като кремовете за лице с колаген например нямат усвояемост от кожата. Именно за това е добре колагена да се приема под формата на добавки, като прах, пептиди, капсули и то от сертифицирани и сериозни компании.


Колагена, който влагаме в нашите продукти GUT2BE е от морски тип с най-висока усвояемост и в комбинация с основа - напитка комбуча е страхотен източник, както на пробиотични вещества,така и на полезни за кожата и тялото аминокиселини и микроелементи работещи в подкрепа на цялостното благо на организма. Щастливи сме че колагена, който влагаме притежава световни сертификати и доказуемостта на продукта е абсолютно реална. Попитайте наш консултант за сертификатите, които са ви нужни, или за повече информация относно колагена който влагаме!

Назад към блога

Оставяне на коментар