Защо в Кенче!?

Защо в Кенче!? - GUT2BE Комбуча
Решението ни да преминем към пакетиране в кенове не беше нито лесно, нито необмислено. Рано или късно всеки бизнес намира точните за него подходи, които го правят релевантен на пазара, както според неговите възможности, така и съобразено с продукта, който предлага. Причините поради, които избрахме да кенираме пред бутилирането съвсем не са малко. Основната от тях беше посредственото качество. Продавайки жив, непастььоризиран продукт, ние нямаше как да предложим трайността на продукта който предлагаме, когато той е опакован в пластмасова бутилка по простата причина,че както и да е затворена тя в нея винаги влиза излишен кислород. А сами знаете че живите напитки се хранят и се доразвиват при наличие на кислород.
Разходите ни за доставка, се увеличиха с огромните 566%, което не е нещо, което ни караше да се радваме имайки в предвид и проблемите възникващи при самото бутилиране. Дойде момент в който осъзнахме че плащаме страшно много пари за нещо некачествено, нездравословно, неподходящо за нас и нашите нужди, и не на последно място изключително вредно за природата.
Наред с това, ние искахме да създадем бизнес модел, който има минимална вреда за околната среда, а въпросът с рециклирането на алуминиеви кенове допринесе за нашето решение. Знаете ли, че 70% от алуминия, който е добиван на земята, все още е в обращение днес поради ангажимента на Европейския съюз за рециклиране на повече алуминий, отколкото стъкло или пластмаса. Необходими са по-малко енергия и ресурси за рециклиране на алуминий, отколкото пластмаса.
НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ е да създадем възможно най-висококачествена, традиционно приготвена Комбуча.
И ако трябва да обобщим защо нашето предпочитание е под формата на кен:
✅Безкрайно рециклируем продукт
✅По-леко от стъкло
✅По-малък въглероден отпечатък
✅По-дълго студено съхранение 
✅Защитава от пряка слънчева светлина 
✅Свежда до минимум потока на кислород и пази живата ни напитка винаги свежа
Ние от Gut2be никога няма да направим компромис с предоставянето на най-добрите ферментирали напитки за вашето здраве.
Назад към блога

Оставяне на коментар